Must-see in Textielmuseum Tilburg!

Ontwerpster Kiki van Eijk zit dit jaar twintig jaar in het vak en daarom is het hoog tijd voor een solotentoonstelling. Die is nu te zien in het TextielMuseum Tilburg en heet Gedachtespinsels.

Van Eijk staat bekend om haar fantasierijke designs: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hermès.

Article continues after the ad

Samen met scenograaf Theun Mosk heeft ze in het TextielMuseum een expositie gecreëerd die meerdere zintuigen aanspreekt. De ene keer kijk je in een grote kijkdoos, de andere keer zoom je met een camera in op haar schetsen.

Wat de tentoonstelling extra bijzonder en verrassend maakt, is de rijke diversiteit van haar oeuvre. Kiki werkt zowel met brons en glas als met hout en textiel. Voor Van Eijk is de expo ook een beetje thuiskomen.

Haar interesse voor materiaal en techniek bracht haar met regelmaat naar het TextielMuseum, waar vakmanschap, experiment en het maakproces centraal staan.

In het TextielLab, de specialistische werkplaats van het museum, ontstonden veel van haar werken.

En speciaal voor Gedachtespinsels ontwierp Kiki drie prachtige Botanica-theedoeken...

...die in het museum verkrijgbaar zijn.

‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ is te zien tot en met 12 september 2021. In verband met de coronaregels is vooraf tickets kopen verplicht.

Foto's (c) Textielmuseum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in