Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Moderne meester Alexander Calder in de Kunsthal!

Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten. Zin in een dagje Rotterdam? Naast fijne adressen (zie onderaan) is daar nu ook een bijzondere tentoonstelling te zien in de Kunsthal. Het gaat om de grootschalige tentoonstelling ‘Calder Now’, voor het eerst te zien in Europa. Deze expositie i...

Moderne meester Alexander Calder in de Kunsthal!

Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten.

Zin in een dagje Rotterdam? Naast fijne adressen (zie onderaan) is daar nu ook een bijzondere tentoonstelling te zien in de Kunsthal.

Het gaat om de grootschalige tentoonstelling ‘Calder Now’, voor het eerst te zien in Europa. Deze expositie is gewijd aan de blijvende en onmiskenbare invloed van de moderne meester Alexander Calder op de hedendaagse kunst.

‘Calder Now’ toont ruim twintig sculpturen van Alexander Calder, naast werken van tien toonaangevende hedendaagse kunstenaars: Olafur Eliasson, Žilvinas Kempinas, Simone Leigh...

... Ernesto ↑ Neto, Carsten Nicolai, Roman Signer, Aki Sasamoto, Monika Sosnowska, Sarah Sze en Rirkrit Tiravanija.

Het zijn wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten. Denk aan sculpturen die leiden tot buitengewone optische ervaringen, en werken die een beroep doen op alle zintuigen. Ze brengen nieuwe verbindingen binnen het iconische oeuvre van Calder aan het licht.

Deze must-see Kunsthalproductie neemt je mee in een zinnenprikkelende ervaring en biedt een nieuwe kijk op de ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst van de twintigste en eenentwintigste eeuw.

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met gastcuratoren Dieter Buchhart en Anna Karina Hofbauer en de Calder Foundation. Een groot deel van de sculpturen en installaties is voor de eerste keer in Nederland te zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in