De geruchtenmachine draaide vorig jaar overuren: komt er nu wel of geen vervolg op de hitserie The Nanny uit de jaren '90. Nee, geen nieuwe serie, maar wel een eigen 'Oh, Mister Sheffield' musical op Broadway in New York.

Dat heeft hoofdrolspeler en een van de bedenkers van de serie Fran Drescher woensdag bekendgemaakt.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Nanny Musical Broadway Bound!

Een bericht gedeeld door Fran Drescher (@officialfrandrescher) op

Geen hoofdrol voor Fran

Drescher creëerde de serie met haar toenmalige echtgenoot Peter Marc Jacobson. The Nanny ging over een rijke familie in Manhattan die een nanny uit de volkse wijk Queens inhuurde om op de drie kinderen te passen.

Drescher speelde die nanny, maar zal dat niet doen in de musical. De actrice en Jacobson lieten woensdag bij de aankondiging weten dat ze nog op zoek zijn naar een actrice voor de hoofdrol. Het duo schrijft het script voor de musical, en heeft Crazy Ex-Girlfriend-bedenker en -hoofdrolspeler Rachel Bloom ingehuurd voor de liedjes.

De serie The Nanny werd tussen 1993 en 1996 uitgezonden in de VS.  In Nederland was de serie te zien bij de NCRV op Nederland 1 en later bij Net5 en RTL5. 

Bron: ANP Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in