Feelgood feminisme bestaat, who knew?

Missverkiezingen zijn een dankbaar onderwerp voor comedy's. Sandra Bullock was twee keer Miss Congenialty, Little Miss Sunshine breekt je hart een beetje en Drop Dead Gorgeous is een heerlijk karikatuur van wat zich allemaal afspeelt achter de schermen van een beauty pageant.

Article continues after the ad

Misbehaviour biedt een wat serieuze kijk op het onderwerp. Deze sympathieke film is gebaseerd op ware feiten en heeft in de hoofdrollen Keira Knightley en Jessie Buckley als twee activisten van de Women’s Liberation Movement die in 1970 de Miss World-verkiezing in Londen verstoren.

Amerikaanse komedie-legende Bob Hope is de presentator van de verkiezing. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. Keira & Co zien de verkiezing als een vernedering van vrouwen en besluit de live-uitzending van de show te verstoren.

De controles om de show bij te wonen zijn heel scherp omdat er de dag voor de verkiezing een bomaanslag is geweest. Toch lukt het de activisten om binnen te komen. Ze ondernemen actie door onder andere een zeer verontwaardigde Bob Hope met meel te bekogelen. En de vrouwen zijn niet de enigen die geschiedenis schrijven – de uitslag van de verkiezing is ook nogal verrassend. Mooi tijdsbeeld, fraai gefilmd, toprol van Knightley! 

Misbehaviour draait vanaf 27 augustus 2020 in de bioscopen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in