Perfecte voorbereiding op deze kerstklassieker.

Wat de Matthäus Passion van Bach is voor Pasen, is de Messiah van Händel voor Kerst geworden. Waarom weet niemand (het thema is ongeveer hetzelfde), laten we het er maar op houden dat Nederlandse klassieke muziekliefhebbers houden van een muzikale hoogmis.  

Mocht je meer willen weten over de Messiah, die de komende weken vaak te horen zal zijn,  dan staat er bij NPO4 een uitstekende podcast voor je klaar over dit oratorium dat een van de meest uitgevoerde werken uit de klassieke muziekgeschiedenis is.

Wat maakt dit groots opgezette muziekstuk over het leven en sterven van Jezus zo geliefd? Hoe slaagt Händel erin vreugde en wanhoop, duisternis en licht, zonde en vergeving uit te drukken in haast goddelijke muziek?

Dirigent, violist en Messiah-kenner Johannes Leertouwer duikt samen met presentator Lex Bohlmeijer in het meesterwerk.

Article continues after the ad

In 4 afleveringen laat hij je, met zijn viool in de hand, kennismaken met alle fijnzinnige details zonder de grote lijn uit het oog te verliezen. Je vindt ze op Messiah! De Podcast en het is een aanrader!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in