Koninginnen kleden is niet langer genoeg!

Je kent Natan van de talloze looks die hij voor koningin Mathilde en koningin Máxima maakt, maar de drijvende kracht achter het modehuis is ook een groot kunstliefhebber. 

Om zijn inspiratiebronnen te cultiveren en de Belgische creatieve scene te promoten heeft Edouard Vermeulen van Natan The Artist Studio opgericht, een podium voor andere creatives.

Article continues after the ad

Dit najaar tonen drie zorgvuldig uitgekozen artiesten hun werk in de ruimten van Maison Natan. In oktober laat Margaux Baert, grafisch ontwerpster en papierkunstenares, haar papieren creaties zien in de Maison Natan boetiek in Knokke. De vijf papieren sierlijke paradijsvogels zweven door de boetiek 'om een droombeeld en poëtisch moment op te roepen bij de bezoeker'. De vogels zijn een hommage aan de sensualiteit en elegantie waar Natan om bekend staat, waarbij de kleurencombinatie van hun verenkleed is geïnspireerd op de herfst/winter collectie van het modehuis.

In oktober toont ook Marie Michielssen, designer-keramiste en huisontwerpster van Serax, haar structuren van papier-maché. Geïnspireerd op de nieuwe 1,5 meter samenleving heeft zij besloten kamerschermen te kneden, als een artistieke oplossing om de afstandsregels in een ruimte te garanderen.

Designer Ben Storms, bekend van zijn verraderlijke echte kussens van marmer, toont tot slot in November zijn In Hale/Ex Hale collectie, in de boetiek in Brussel. Zijn enorme marmerblokken op metalen 'hoofdkussens' zullen her en der worden opgehangen om de illusie te wekken dat elk stuk massief marmer licht en luchtig is.

Foto's (c) Natan 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in