Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marisa Tomei schittert in The King of Staten Island

Je zal thuis maar zo'n schat van een bankhanger hebben. Marisa Tomei (1964) is zo'n actrice wier carrière hoogtepunten en -dieptepunten kent. In 1992 brak ze door met My Cousin Vinny waarvoor ze meteen een Oscar won, in de jaren daarna was ze een grote ster, maar later verdween ze ook tijden vrij...

Marisa Tomei schittert in The King of Staten Island

Je zal thuis maar zo'n schat van een bankhanger hebben.

Marisa Tomei (1964) is zo'n actrice wier carrière hoogtepunten en -dieptepunten kent. In 1992 brak ze door met My Cousin Vinny waarvoor ze meteen een Oscar won, in de jaren daarna was ze een grote ster, maar later verdween ze ook tijden vrijwel helemaal uit beeld.

Nu is ze weer terug en hoe. In The King of Staten Island speelt ze de moeder van Scott (Pete Davidson). Die komt maar niet vooruit met z’n leven sinds zijn vader, die brandweerman was, overleed toen hij zeven jaar oud was. Nu hij inmiddels in de twintig is, heeft hij nog weinig bereikt en lijkt zijn droom om een tattoo artiest te worden te hoog gegrepen.

Scott woont nog thuis waar hij chillend en blowend op de bank ligt. Tot zijn moeder een relatie krijgt met een luidruchtige brandweerman genaamd Ray (Bill Burr) waardoor hij gedwongen wordt eindelijk zijn verdriet onder ogen te zien en stappen kan zetten om echt te gaan leven.

Marisa, goed thuis in New Yorkse buitenwijk-types, is geweldig als Margie: ze gaat van introverte liefhebbende moeder tot natuurkracht die uit haar schulp kruipt en zelf ook weer eens een beetje gaat leven. Prachtige scène: als ze de boel eindelijk weer eens opnieuw heeft ingericht, Scott flipt en ze hem uit liefde de deur uitzet, omdat ze beseft dat hij dat laatste zetje nodig heeft om door te gaan met zijn leven. Must-see voor alle ouders van boemerangkinderen en volwassen thuiswoners.  

The King of Staten Island is vanaf 25 juni te zien in de bioscoop en nu al te streamen op Apple TV en Prime,

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in