Zo kan het dus óók, uit elkaar gaan. 

MacKenzie Tuttle, de ex-vrouw van Amazon-baas Jeff Bezos, is de happiest girl na een echtscheiding ooit. Met een slordige 38 miljard dollar op haar bankrekening...

...kon ze Mr. Amazon natuurlijk best vergeven voor die affaire tijdens hun huwelijk. Heerlijk die carrière van Mr. Amazon, het boek over de goede man heb ik echt verslonden.  

Article continues after the ad

Geen jong blaadje
MacKenzie Tuttle (50) hield aan haar scheiding van Mr. Amazon Jeff Bezos het lang niet misselijke bedrag van 38 miljard dollar over. En ook nog eens, zoals ze zelf graag ventileren, een eeuwige vriendschap.

Ook nu ze opnieuw getrouwd is (met een oud-leraar van een van haar vier kinderen, die natuurlijk niet weet hoe hij het heeft) blijft de band tussen haar en de rijkste man op aarde hecht.

Hijzelf was al een tijdje gelukkig met anchorwoman Lauren Sanchez. Al tijdens zijn huwelijk met Mac eigenlijk. Maar goed, een kniesoor die daar op let, kennelijk.

Sanchez is trouwens geen jong blaadje zoals de meeste mannen na 25 jaar huwelijk verkiezen, maar een volwassen vrouw die met haar 51 jaar zelfs ouder is dan zijn ex. Wij kunnen dat alleen maar toejuichen. Iedereen happy, no hard feelings.

Hij bouwt raketten, zij vliegt erin
Nou is dat misschien ook niet zo moeilijk als je bedenkt dat beide partijen zoveel geld bezitten dat ze het in hun leven wel heel bont moeten maken, wil het opraken.

Jeff, die in 1994 Amazon begon als klein boekhandeltje en dat zag uitgroeien tot de grootste onlinewinkelgigant ter wereld, stort zich met zijn duiten op de ruimtevaart en gaat raketten maken. Met een vermogen van 187 miljard, kun je je wel een paar luchtschepen veroorloven.  

Een echt schip heeft de multimiljardair trouwens ook (naast een privéjet en een paar helikopters waarin zijn nieuwe geliefde graag rondvliegt – achter de stuurknuppel wel te verstaan.) Wie stapt ze ook in de raket van haar geliefde. In Rotterdam liet Bezos een driemaster bouwen die op aarde ook alweer zijn gelijke niet kent. Met alles erop en eraan, maar dat mag ook wel voor 500 miljoen dollar.

Van nerd tot glamourboy
Mevrouw Sanchez, zelf ook gescheiden en moeder van drie kinderen, introduceert haar rijkaard in een voor hem compleet nieuwe wereld. Die van blitz en luister, glitter en glamour. Haar vrienden zijn bijna zonder uitzondering sterren, van Mick Jagger tot Barbra Streisand en tussen al dat klatergoud voelt de man die ‘alles verkoopt wat je maar bedenken kunt’ zich steeds beter op zijn plaats.

Jeff Bezos is van een steenrijke nerd veranderd in een steenrijke glamourboy die zelfs naar de sportschool gaat. In het pas verschenen boek Amazon ontketend van Brad Stone lees je alles over de opmars van Bezos, zijn dieptepunten, zijn huwelijk, de kritiek en hoe hij uiteindelijk toch een heel ander mens werd. Ik vond het boek - het kost 25 euro - fascinerend en om op te vreten. Te koop bij o.a. …. Amazon.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in