Fijne Valentijnsdag voor alle thuisblijvers ❤️

Het is een beetje improviseren op de meest romantische dag van het jaar, maar kruip onder een plaid met een van deze boeken en je wordt meteen verliefd op het verhaal.  

Article continues after the ad

Zout op mijn huid – Benoîte Groult

Zij is een intellectuele Parisienne, hij een Bretonse visser. Beiden zijn getrouwd, maar niet met elkaar. Hoewel hun verschillende levensstijl hen tot vreemden voor elkaar had kunnen maken, leidt hun ontmoeting tot een levenslange hartstochtelijke verhouding. 

Zout op mijn huid is een moderne klassieker die je intens doet verlangen naar een weekje Bretagne aan de kust.  

Voor jou - Jojo Moyes

Louisa gaat aan de slag als verzorger van de verlamde Will. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen.

Deze internationale bestseller is verfilmd, maar het boek Voor jou is zeker zo aangrijpend en een heerlijke romantische tranentrekker met een grote feelgood factor.

Woeste Hoogten – Emily Brönte

Woeste Hoogten verhaalt over de tragische liefdesgeschiedenis tussen de weesjongen Heathcliff en Catherine Earnshaw. De jonge Heathcliff komt als vondeling terecht bij de rijke familie Earnshaw en wordt hopeloos verliefd op Catherine, de mooie dochter des huizes.

Catherine ziet zich gedwongen te kiezen tussen een veilige relatie met de keurige Linton en de wilde passie die Heathcliff te bieden heeft. Ze kiest Linton, Heathcliff ontvlucht het landgoed om als volwassen man terug te keren om wraak te nemen op de hele familie. Woeste Hoogten is de ultieme liefdesklassieker.

Liefde in tijden van cholera – Gabriel Garcia Marquez

Zelfs mensen die helemaal niet van romans houden gaan voor de bijl voor de love story van Fermina en Florentino als ze elkaar gedurende hun levens meerdere malen verliezen...

...en hervinden in Liefde in tijden van cholera.

Het licht dat we verloren – Jill Santopolo

Kom je ooit echt over je eerste grote liefde heen? Het licht dat we verloren is een heerlijke tranentrekker die de liefde van Lucy en Gabe volgt over diverse continenten en vele jaren.

Iets wat voorbestemd lijkt te zijn, blijkt in de praktijk toch een gevecht met keuzes, verlangens, de vraag hoeveel je bereid bent om op te geven voor de liefde én hoe echte liefde je zomaar door de vingers kan glippen.

Openingsfoto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in