Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lockdowntip van Ella: de totale gekte van Tiger King

Zien: een polygame tijgerfokker met een geblondeerd matje. Hoe dan?! Dat is wat je je afvraagt als je de kijkcijfers ziet van Tiger King, de nieuwe megahit van Netflix. In vrijwel alle landen ter wereld staat de serie bovenaan de lijst met best bekeken programma’s van de streamingdienst. Ook in N...

Lockdowntip van Ella: de totale gekte van Tiger King

Zien: een polygame tijgerfokker met een geblondeerd matje.

Hoe dan?! Dat is wat je je afvraagt als je de kijkcijfers ziet van Tiger King, de nieuwe megahit van Netflix. In vrijwel alle landen ter wereld staat de serie bovenaan de lijst met best bekeken programma’s van de streamingdienst. Ook in Nederland prijkt Tiger King - zowel heel fout als heel fascinerend - inmiddels doorlopend in de top 3 van best bekeken programma’s.

De zevendelige serie heet officieel ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’ en is een kruising tussen true crime, natuurdocumentaire en buitengewoon grimmige realitytelevisie. De serie is – na corona – de meest besproken hashtag op Twitter. Je valt echt van de ene verbazing in de andere en alles is echt gebeurd: de makers hebben beide partijen jarenlang mogen volgen, met hun toestemming.

En dit allemaal met een soundtrack van countryliedjes. Ondanks deze eclectische ingrediëntenmix is het intrigerend streamingsmateriaal. Tiger King wordt geprezen als de opvolger van vergelijkbare successeries als Making a Murderer en Don’t Fuck with Cats.