Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Livestream opera-première L'eliser d'amore

Eigentijdse bewerking van Donizetti's vrolijke werk. Operaliefhebbers, we hebben een fijne tip voor je. Op 23 mei presenteren Opera Zuid, De Nationale Opera en Nederlandse Reisopera de livestream-première van Gaetano Donizetti's 'melodramma giocoso' L'elisir d'amore vanuit Studio Malpertuis in Ma...

Livestream opera-première L'eliser d'amore

Eigentijdse bewerking van Donizetti's vrolijke werk.

Operaliefhebbers, we hebben een fijne tip voor je. Op 23 mei presenteren Opera Zuid, De Nationale Opera en Nederlandse Reisopera de livestream-première van Gaetano Donizetti's 'melodramma giocoso' L'elisir d'amore vanuit Studio Malpertuis in Maastricht.

De gezelschappen presenteren een nieuw arrangement van Pedro Beriso voor vijf solisten en twaalf musici, in een eigentijdse bewerking van Marcos Darbyshire. Het geheel staat onder leiding van dirigent Enrico Delamboye.

In de eigentijdse versie van regisseur (én pianist) Marcos Darbyshire is de komische opera L'elisir d'amore van Donizetti een coming of age opera over het verkennen van je eigen identiteit en het verliezen van je onschuld. "Er gaat veel gelachen worden, maar eerder mét dan óm de karakters", aldus de regisseur.

Het verhaal

Het is een zinderende zomeravond in Italië. De lucht hangt vol met de tastbare romantische spanning. De beetje klungelige Nemorino is in stilte verliefd op de hippe en rijke Adina.

Zij doet alsof ze niet verliefd is en speelt een spelletje met hem. Haar afwijzingen en de reacties uit de groep geven Nemorino’s zelfvertrouwen een flinke dreun. Daarom vraagt hij feestganger en afzetter Dulcamara om een “wondermiddel”. Ondertussen doet de zelfverzekerde Belcore er uit eigen belang alles aan om de twee uit elkaar te houden, terwijl de jonge Giannetta vooral bezig is haar eigen populariteit te vergroten. Tegen het ochtendgloren zijn ze niet meer de personen die ze waren.

De première van L'elisir d'amore zal live te volgen zijn via het platform OperaVision en daar gedurende drie maanden te zien blijven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in