Persoonlijke boodschappen van celebs, rechtstreeks uit Hollywood!

Wat geef je iemand die alles al heeft, nu winkelen er niet meer inzit en de aflevering van een pakketje ook onzeker is geworden? Misschien een videoboodschap van zijn of haar favoriete celeb, realityster, muzikant of atleet? Of iemand waar ze vroeger een enorme fan van waren?  

Memmo en Cameo zijn twee verschillende platforms die ongeveer hetzelfde werken: het 'talent' schrijft zich in, de klant kan via de site een paar minuten tijd van de celeb kopen en voor hem een kort script in het Engels aanleveren met bijvoorbeeld een felicitatie, huwelijksaanzoek, kerstwens, peptalk of een hart onder de riem voor een ander. Hoe bekender de ster, hoe meer hij of zij hiervoor rekent. Sommige celebs doneren het inkomsten hiervan aan een goed doel, maar er zijn er ook die er een persoonlijk verdienmodel in zien.  

Article continues after the ad

Het filmpje - om je een idee te geven hier Bo Derek, € 164 - krijg je per mail via het platform en kun je dus gewoon downloaden en doorsturen naar de gelukkige. Het verzoek moet binnen de fatsoennormen passen en blijft zeven dagen staan, op beide platforms reageren de celebs meestal veel sneller dan dat. Geen van beide apps heeft al een Nederlandse afdeling, dus je moet het nog doen doen met buitenlandse sterren.

Hoe bekender de ster, hoe meer hij of zij hiervoor rekent. Sommige celebs doneren het inkomsten hiervan aan een goed doel, maar er zijn er ook die er een persoonlijk verdienmodel in zien. Memmo is het goedkoopst, maar heeft de minste grote namen en veel imitators in het bestand.

Op Cameo zijn bekendere namen te vinden. Zo kost een boodschap van Jamie Farr (Klinger in M*A*S*H; Loretta 'Hotlips' Swift kost hetzelfde) € 103 (hier samen in een scène)...

...levert Linda Gray (Sue Ellen in Dallas -ze had een béétje een drankprobleem) een filmpje voor 82 euro...

...en is Charles Shaughnessy (Maxwell Sheffield in The Nanny) voor € 62 te huur. Fran Drescher (The Nanny zelf) kost € 410, net als Don Johnson.

Chaka Khan vraagt € 492 (momenteel wél voor een kerstboom) en de duurste die we konden vinden is Caitlyn Jenner (The Kardashians) die € 2050 vraagt. Bij elk profiel staat of de celeb van dienst beschikbaar is en vind je reviews van anderen. Vrijwel allemaal zijn positief, de celebs proberen er echt iets van te maken, vanachter hun keukentafel. Al een idee wie je hier blij mee zou kunnen maken? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in