Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Linda de Mol keert terug op tv (en Five Live is veelbelovend!)

Eerst Miljoenenjacht, daarna een leuke nieuwe serie! Dat Linda de Mol achter de schermen al weer even aan het werk is, was al duidelijk, maar binnenkort is ze ook gewoon écht in beeld. Vanaf 4 september presenteert ze een nieuwe reeks van Postcode Loterij Miljoenenjacht, een programma waar ze al ...

Linda de Mol keert terug op tv (en Five Live is veelbelovend!)

Eerst Miljoenenjacht, daarna een leuke nieuwe serie!

Dat Linda de Mol achter de schermen al weer even aan het werk is, was al duidelijk, maar binnenkort is ze ook gewoon écht in beeld. Vanaf 4 september presenteert ze een nieuwe reeks van Postcode Loterij Miljoenenjacht, een programma waar ze al sinds 2000 het gezicht van is.

De Mol legde eerder dit jaar haar werkzaamheden tijdelijk neer na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag van haar ex-vriend Jeroen Rietbergen.

Comedy Five Live

Miljoenenjacht is niet het enige programma in Linda's agenda, vanaf zondag 2 oktober is ze ook te zien in de nieuwe comedy Five Live, waarvoor vermoedelijk dankbaar inspiratie is gezocht in Hillywood in het algemeen en Linda's eigen ervaringen in het bijzonder. De serie draait om de presentatoren en redactie van de wekelijkse goed bekeken talkshow Five Live, elke vrijdagavond te zien bij de (fictieve) commerciële zender Five. De vaste hosts zijn Sara Bannink (55), gespeeld door Linda de Mol en Roderik van Zuylen (49), gespeeld door Waldemar Torenstra.

Goed gescheiden

Sara en Roderik zijn sinds vier jaar gescheiden en hebben twee puberkinderen Olivia (14) en Pieter (16). Met het oog op de kinderen hebben ze de gigantische Gooische villa waarin zij eerst samenwoonden opgedeeld in twee woningen met elk een eigen ingang. Op zich handig, ware het niet dat Sara op deze manier iets te veel meekrijgt van wat Roderik zoal mee naar huis neemt aan vrouwelijk schoon en ze er zo hun eigen opvattingen op na houden over wat goed opvoeden is. De ruzies lopen regelmatig hoog op, maar zodra de leader loopt en ze live gaan, zijn Sara en Roderik voor de kijkers een gelukkig gescheiden duo dat professioneel hun gasten interviewt en elkaar alles lijkt te gunnen.

Paparazzi's in de struiken

Het libido van Roderik blijkt even groot als zijn ego, terwijl Sara merkt dat ze nog niet helemaal over hem heen is. De kinderen vragen op negatieve wijze de aandacht, er zijn intriges rondom een prestigieuze prijs, loyaliteitsconflicten in het team en de paparazzi liggen in de struiken. Sara en Roderik hebben te maken met imagoproblemen, een opportunistische manager (Roeland Fernhout), onzekerheden over rimpels en wijkende haargrens, mislukte sponsordeals en op het laatst afzeggende spraakmakende gasten. Intussen nemen Charissa en Orlando geen genoegen met een plek op de reservebank. En toch moet iedere week dat hoogactuele, informatieve, gezellige programma er weer komen, niet te zwaar, maar ook zeker niet te licht en voor een zo breed mogelijk publiek.

The show must go on  

De serie wordt verteld vanuit de ogen van de kersvers aangenomen stagiaire Honey (Abbey Hoes). Dolgelukkig een voet tussen de deur van de tv-wereld gekregen te hebben, begint ze vol goede moed aan haar nieuwe baantje bij de redactie van Five Live. Om er al heel snel achter te komen dat haat, nijd, jaloezie, geroddel, ellebogenwerk en hypocrisie hoogtij vieren. Dit is een wereld waar je maar beter geen vijanden kunt maken en waar je ook nooit zeker weet wie je vrienden zijn. Er is maar één ding waar iedereen het over eens is: wat er ook gebeurt, the show must go on

© Roy Beusker / Talpa

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in