De Amerikaanse actrice Charmian Carr, bekend van de filmmusical The Sound of Music, is op 73 jarige leeftijd overleden. Haar woordvoerder zei dat zij zaterdag in Los Angeles is overleden, aan de complicaties van een zeldzame vorm van dementie.

Carr speelde de oudste dochter van de Von Trapp familie in de Rodgers en Hammerstein’s film uit 1965. Zij zong het lied I Am Sixteen Going on Seventeen op éénentwintigjarige leeftijd. Zij speelde daarna nog maar één filmhoofdrol, tegenover Anthony Perkins in Evening Primrose (1966). Dit was ook een musical op de televisie.

Kym Karath, die de jongste van de Von Trapp kinderen speelden genaamd Gretl, schreef op Twitter: ‘Het is met oneindige droefheid dat ik het tragische nieuws deel dat de kostbare en prachtige Charmian Carr, mooie Liesl, overleden is.’ Twentieth Century Fox bracht ook hulde aan Carr op Twitter: ‘The Sound of Music verloor een geliefd lid van de familie met  het overlijden van Charmian Carr. Wij zullen haar missen.’ ‘Meezingen is gewoon een soort van therapie. Mensen kunnen bewegen. Ze kunnen dansen en praten terug naar het karaokescherm. De stress van het werk kan er dan volledig uitkomen’ – zei Charmian Carr.

Zij verliet na haar twee debuten de filmwereld en begon onder eigen naam een ontwerpfirma, waarbij zij Michael Jackson tot haar klantenkring kon rekenen. In het boek Forever Liesl (2000) tekende zij haar ervaringen bij de opnamen van The Sound of Music op. Een jaar later verscheen Letters to Liesl, dat was geïnspireerd door de duizenden brieven die zij in de loop der jaren van haar fans ontving.

Article continues after the ad

lieslBron: AD