'De Veroordeling' viel stevig in de prijzen!

Lies Visschedijk en Fedja van Huêt hebben twee Amerikaanse filmprijzen in de wacht gesleept. De jury van een speciale online editie van het Seattle Film Festival bekroonde de twee Nederlandse acteurs voor hun rollen in de Nederlandse thriller De Veroordeling, die in april in de Nederlandse bioscopen te zien moet zijn.

Article continues after the ad

Van Huêt kreeg de prijs voor beste acteur...

... Visschedijk werd bekroond als beste actrice. In totaal won De Veroordeling maar liefst zes prijzen. De film won ook de Grote Juryprijs. Daarnaast werden Yorick van Wageningen (beste bijrol), regisseur Sander Burger en scenarist Bert Bouma verrast met een award.

De film De Veroordeling is een reconstructie van de Deventer moordzaak. De zaak ging over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg in 1999 en staat inmiddels te boek als een van de langstlopende uit de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht. Daarbij ging het om de vraag of er in de de rechtszaak tegen verdachte Ernest Louwes sprake is geweest van een ernstige justitiële dwaling.

De Veroordeling gaat naar verwachting op 15 april in première, afhankelijk van de lockdown en dan geldende coronabeperkingen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in