Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lezersaanbieding: Een wondere wereld van papier

Papier en kunst zijn wel vaker onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar nooit zozeer als bij CODA Museum Apeldoorn, waar nu een tentoonstelling te zien is die volledig bestaat uit werken gemaakt van papier. Dit leuke museum pakt elke twee jaar uit met de bijzondere tentoonstelling CODA Paper Art ...

Lezersaanbieding: Een wondere wereld van papier

Papier en kunst zijn wel vaker onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar nooit zozeer als bij CODA Museum Apeldoorn, waar nu een tentoonstelling te zien is die volledig bestaat uit werken gemaakt van papier.

Dit leuke museum pakt elke twee jaar uit met de bijzondere tentoonstelling CODA Paper Art en de editie van 2019 is er weer een om een (papieren) strik omheen te binden. Te zien zijn werken van 39 kunstenaars uit binnen- en buitenland, onder wie Warren King, Anne ten Donkelaar en Luis Acosta.



Ze laten zien wat er allemaal mogelijk is met een bescheiden basis als papier. Michihiro Sato maakt bijvoorbeeld de meest delicate sieraden van papier, een soort kleine sculpturen die je ook kunt dragen. Jerry Kowalsky creëert juist reusachtige en imposante kunstwerken uit karton. Weer heel anders zijn de werken van Hil van Neer, die haar creaties vormt tot ze eruit zien als iets wat onmogelijk van papier kan zijn gemaakt.



Zo teer als papier in de kern ook mag zijn, zo krachtig is het eindresultaat. Van complete botanische tuin tot levensgroot schetsboek: wie door het CODA Museum loopt, wordt overdonderd door de kracht, pracht en grenzeloze potentie van dit delicate materiaal.



Kortom, dat wil je zien en dat kan nog tot en met 27 oktober. Hoog tijd voor een retourtje Apeldoorn, dus. NOUVEAU biedt jou als lezeres nu 25% korting op je museumticket. Ga naar www.coda-apeldoorn.nl/tickets en gebruik de kortingscode ‘NOUVEAU’.



Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in