En de winnaar van de rode loper was Ellen Evers!

Lazarus, de musical die werd bedacht door David Bowie, heeft woensdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de Musical Awards, uitgereikt in de RAI in Amsterdam. De voorstelling werd door de jury uitgeroepen tot beste musical. Anastasia, eveneens van Albert Verlindes Stage Entertainment, won de publieksprijs.

Hoofdrolspeler Pieter Embrechts (foto) kreeg een prijs voor zijn vertolking van Valentine, een van de mannelijke hoofdpersonages in Lazarus. Ivo van Hove, die de musical regisseert, kreeg een Musical Award voor beste regie. De vierde Musical Award voor Lazarus werd uitgereikt aan Jan Versweyveld voor de beste vormgeving.

Article continues after the ad

Lazarus behoorde echter niet tot de drie genomineerden voor de publieksprijs, die ging naar Anastasia.

Team Anastasia was uiteraard dolblij en check even de roze Edwin Oudshoorn die Ellen Evers draagt: onbetwist de mooiste jurk van de avond.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol ging naar Renée van Wegberg voor haar rol in de voorstelling Fun Home. Deze musical werd tevens uitgeroepen tot beste kleine productie. Fun Home-actrice Dominique de Bont werd uitgeroepen tot aanstormend talent.

Gerrie van der Klei en Dennis Willekens wonnen een prijs voor hun bijrollen in respectievelijk Anastasia en Kinky Boots. Soldaat van Oranje werd onderscheiden met de eenmalige Musical Award voor Unieke Prestatie: gevoelsmatig draait ie al sinds 1940 en er komt nog lang geen einde aan, dus welverdiend!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#musicalawards met de genomineerde @rolfkoster in @oso_couture

Een bericht gedeeld door Brigitte Nijman (@brigittenijman) op

Intussen op de rode loper...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Red carpet approved @maikgalenkamp ❤ . . #rodeloper #musicalawards #samen❤

Een bericht gedeeld door BERGET LEWIS (@bergetlewis) op

...Berget Lewis, helemaal glam...

...en schreed een fraaie Addy van den Krommenacker voorbij...

...sommige mensen nemen Black Tie wel érg letterlijk...

...and a good time was had by all. 

Intussen leverde een glimp backstage prachtige plaatjes op.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in