Madonna? Nee, gewoon lekker Lenny Kuhr!

Hoe maak je het Eurovisie Songfestival in Rotterdam nu eens een beetje leuk Hollands? Door Nederlands muzikaal erfgoed te eren, aldus Songfestivalbaas Gerben Bakker. Dus geen Justin Bieber of Madonna als extra acts, maar...

Article continues after the ad

...Lenny Kuhr (De Troubadour, 1969)…

…en Getty Kaspers (Ding-a-Dong, 1975).  

De optredens hebben deels in Ahoy en deels op beroemde locaties in Rotterdam plaats. Bakker kreeg het idee voor de liveoptredens van voormalig winnaars op bijvoorbeeld de Erasmusbrug naar eigen zeggen onder de douche. "Zo'n mix van live en van tevoren opgenomen filmpjes kennen we van The Passion en dat werkt goed," zegt Bakker. "Voor het publiek lijkt het alsof het allemaal gelijktijdig in Rotterdam gebeurt: de mooie illusie van het tv-maken."

De organisatie van het Songfestival maakt bekend dat ook Gigliola Cinquetti (Italië, 1964), Paul Harrington en Charlie McGettigan (Ierland, 1994), Sandra Kim ↑ (België, 1986), Alexander Rybak (Noorwegen, 2009) en Duncan Laurence zingen bij een medley tijdens de 65e editie van het Songfestival.

Het Eurovisie Songfestival vindt op 12, 14 en 16 mei plaats in de Ahoy in Rotterdam, nadat Duncan Laurence vorig jaar wist te winnen met zijn lied Arcade.

Voor Nederland doet Jeangu Macrooy mee, hij heeft een fijne internationale sound, zoals je hier kunt horen in High On You. Het nummer waarmee hij Nederland vertegenwoordigt wordt op 4 maart bekend gemaakt.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in