wij moszkowiczIn Wij Moszkowicz gaat Max Moszkowicz samen met zijn vader Robert de negatieve patronen in zijn leven doorbreken. Samen gaan ze terug naar het verleden: het drugsverleden van zijn vader, de invloed van Max Moszkowicz (opa) sr. op zijn leven. Pijnlijke herinneringen komen boven.

Robert Moszkowicz

Als jongste advocaat van Nederland lag een glansrijke carrière in het verschiet, maar door zijn heroïneverslaving mocht hij zijn vak niet meer uitoefenen en raakte hij alles kwijt. Het grenzeloze gedrag van Robert is een herkenning voor zijn oudste zoon Max. Max besluit op een kruispunt in zijn leven een documentaire over de familieband te maken.

Max Moszkowicz

Oudste zoon van Robert. Max wil graag de negatieve patronen in zijn leven doorbreken en wil graag uitvinden wie hij is. In de documentaire gaat hij samen met zijn vader terug naar het verleden. Ze halen samen herinneringen op in Limburg en maken een spirituele reis naar Israël.
Ook de broers en zussen van Max (Robert Moszkowicz is vader van 9 kinderen) komen aan het woord.

Article continues after the ad

De documentaire

Wij Moszkowicz van KRO-NCRV 2Doc is een uiterst intieme en confronterende documentaire over een vader-zoon relatie. De film is een getuigenis van de zoektocht van Max naar zijn identiteit en de rol van zijn familie daarin. Door de verpletterende openhartigheid en de zeer directe filmstijl krijgen we een intieme blik in het leven van een deel van de Moszkowicz dynastie. Wij Moszkowicz is een harde, eerlijke maar ook liefdevolle en humoristische film die de kijker veel leert over de kracht en betekenis van familiebanden.

Uitzending

Maandag 30 mei, 20.25 uur, NPO 2