Nieuwe belevenissen van Charlotte Heywood op komst.

Jane Austen was het niet gegund Sanditon af te maken, ze stierf toen ze elf hoofdstukken af had. Producer Masterpiece lukt dat wellicht wel.

Liefhebbers van Brits kostuumdrama herinneren zich ongetwijfeld de bewerking van Andrew Davies, die van die 24.000 woorden een sprankelende serie in acht delen wist te maken (die is nog te zien op NPO Start).

Article continues after the ad

Charlotte belandt daarin per toeval in Sanditon, een kustplaatsje dat op het punt staat een mondain resort te worden, ondanks het feit dat de inwoners grossieren in geheimen en intriges.

Ze is een echte Austenheldin: slim, eigen mening, tactloos en ook nog eens vindingrijk. En ook niet onbelangrijk: in de serie krijgt ze niet haar grote liefde, wat de deur al openzette voor een vervolg.

Masterpiece gaat meteen twee seizoenen maken, Rose Williams keert terug als Charlotte, de rest van de cast wordt later bekend gemaakt.

Wij zouden inzetten op een verhuizing naar Londen, om daar in het gezelschap van de al even voortvarende Lady Susan de society verder kritisch te bekijken.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in