Prachtige klassieke muziek in een ontspannen sfeer.

Niet alle festivals hoeven na de persconferentie afgeblazen te worden: het klassieke buitenfestival Wonderfeel gaat komend weekend door!

Article continues after the ad

Wonderfeel is het grootste buitenfestival voor klassieke muziek. De zevende editie van het festival in natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland vindt – in aangepaste corona-proof vorm – plaats op 16, 17 en 18 juli.

Op vier podia zijn zestig optredens van (inter)nationale topartiesten te zien, van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek.

Op het rijke programma staan ensembles, solisten en dichters, waaronder Holland Baroque, Slagwerk Den Haag, Nederlands Kamerkoor, Stargaze met Pitou, Liza Ferschtman, Busch Trio, Asko|Schönberg, het eigen Wonderfeel Festival Orchestra en topensembles uit Europa zoals Abel Seloacoe, Ballaké Sissoko, Ensemble Jupiter met Lea Desandre en Lyra Pramuk.

Voor kinderen (t/m 18 jaar gratis toegang) is er een uitgebreid programma met muziektheater, knutselen en workshops. Eten en drinken vind je bij meer dan twintig foodtrucks en het eigen festivalrestaurant. Vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht. Voor zondag 18 juli zijn er nog kaarten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in