Het is een nieuwe rol in het grootste theaterstuk.

Omdat The Passion wel een erg groot 'sausage fest' is qua rolverdeling, is er voor het eerst een Bijbelse rol aan toegevoegd. Kim-Lian van der Meij speelt Maria Magdalena in de editie van 2022.

Voor wie niet zo bijbelvast is: de Maria die altijd al te zien was, is Jezus' moeder. De nieuwkomer was een leeftijdgenoot van Jezus die pas recentelijk op waarde wordt geschat.

Article continues after the ad

Omroep KRO-NCRV wil met de ‘krachtige rol’ de kijker inspireren. Maria Magdalena wordt tegenwoordig erkend als ‘eerste onder de discipelen’, maar haar rol is honderden jaren onderbelicht gebleven. ‘Maria Magdalena is één van de volgelingen van Jezus en ontwikkelt een nauwe vriendschappelijke band met hem en de andere discipelen,' aldus het persbericht. 'Opvallend aan Maria Magdalena is dat zij volgens de verhalen haar halve leven voor gek is versleten, maar door Jezus in een leidende positie wordt gezet en na zijn dood de boodschap zal brengen: ‘Alles komt goed!’’

"Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion, haar gestalte te gaan geven”, zegt de actrice en presentatrice. "Maria Magdalena is iemand waarover vele verhalen bestaan. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot. Met de rol van Maria Magdalena hoop ik kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw. Ik herken mijzelf in haar, misschien ervaren de kijkers dat straks ook."

Locatie: Doetinchem

The Passion vindt op 14 april in Doetinchem plaats. Al eerder werd bekend gemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever) onderdeel zijn van het muzikale paasevenement op Witte Donderdag.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in