Deze spraakmakende topdocu mag je echt niet missen.

Het wordt misschien niet het vrolijkste weekend ooit, maar Disney+ helpt een handje: daar is donderdag, vrijdag en zaterdag (en daarna natuurlijk naar hartenlust!) de nieuwe documentaire The Beatles: Get Back te bewonderen. En die wil je echt niet missen.

De docu is geregisseerd door Beatles-fan Peter Jackson, ook de man achter de Lord of the Rings-films. En bevat enorme ladingen archiefmateriaal. Het had ooit een film moeten worden, maar Jackson had zó ontzettend veel leuks dat hij er drie specials van twee uur van brouwde.
 
 
Op 2 januari 1969 komen The Beatles in Twickenham Studios in Londen bij elkaar voor een ambitieus plan. John, Paul, George en Ringo hebben een paar maanden daarvoor voor het eerst in jaren weer live opgetreden en dat is goed bevallen. Het nieuwe plan: hun nieuwe album wordt een live-album. 

Ze schakelen een regisseur in om de repetities op te nemen onder de noemer The Get Back Sessions. Maar dan breekt onderling de ene na de andere ruzie uit.
 
Dat zat allemaal al in de docu Let it Be uit 1970, maar de Beatles waren daar zó ontdaan over dat ze die docu snel weer van de markt haalden. De opnames belanden in een kluis. Een kluis die Peter Jackson nu mocht openen.
 
 
Een waanzinnige docu-reeks vol muziek, gedoe en Beatles. Precies waar we zin in hebben in de (vermoedelijk) aankomende thuisblijftijden. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad