Met deel 1 en 2 erbij kom je dit druilweekend wel door!

Voor als je het c-woord even niet meer kan horen en zin hebt om een paar uur stuk te slaan op zijn Hollywoods: Netflix heeft The Princess Switch 3 live staan. Yay!

Het is een goede reden om een enorme pot thee en wat lekkers klaar te zetten en vanaf het begin te beginnen. Waarschuwing vooraf: deze kersttrilogie zal geen Oscars voor diepgang winnen, maar is wel heerlijk om je zinnen even mee te verzetten.

Article continues after the ad

The Princess Switch

Even een opfrisser: Stacy DeNovo (Vanessa Hudgens) is een getalenteerde jonge bakker te Chicago die meedoet aan een bakwedstrijd in het koninkrijk van Belgravia.

Daar blijkt ze sprekend te lijken op lady Margaret Delacourt, de verloofde van de kroonprins, die er naar snakt om even aan de spotlights te kunnen ontvluchten. De film heet niet voor niets de Switch, je snapt wel waar deze hilarische wissel heengaat.

The Princess Switch: Switched Again

In een onverwachte plottwist is lady Margaret de troonopvolger geworden in haar eigen thuisland Montenaro. Met kerst in zicht wisselen Stacy en zij opnieuw van leven, om wat relatiekreukels glad te strijken.

Enter een nieuwe look-a-like in de persoon van Margarets valse nicht lady Fiona.  

The Princess Switch: Romancing the Star

In de derde film moet Stacy – wederom gespeeld door Vanessa Hudgens die ook Lady Margaret en Lady Fiona voor haar rekening neemt - haar speurneus gebruiken om de gestolen Star of Peace terug te vinden. Dat is een reliek dat het Vaticaan heeft uitgeleend voor een kerstfestival.

Enter toestanden, persoonsverwisselingen, beeldige Schotse scènes en een indrukwekkende tango. Perfect voor wat escapisme in de donkere dagen voor kerst!    

Je kunt alle drie de films vinden op Netflix.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in