Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Vliegende Hollanders begint vanavond!

Prachtige retroserie over de Nederlandse luchtvaart. Een beetje zuur is het wel, dat de KLM – net 100 jaar oud – momenteel in zulk zwaar weer verkeerd, maar het maakt het verhaal over de eerste twintig jaar van het bedrijf, dat Vliegende Hollanders vertelt, wel extra interessant. Anthony Fokker (...

Kijktip: Vliegende Hollanders begint vanavond!

Prachtige retroserie over de Nederlandse luchtvaart.

Een beetje zuur is het wel, dat de KLM – net 100 jaar oud – momenteel in zulk zwaar weer verkeerd, maar het maakt het verhaal over de eerste twintig jaar van het bedrijf, dat Vliegende Hollanders vertelt, wel extra interessant.

Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en Albert Plesman (Daan Schuurmans), twee luchtvaartpioniers die aan de wieg staan van de burgerluchtvaart begin 20e eeuw. Twee mannen met dezelfde bevlogenheid en passie voor het vliegen, maar die niet méér van elkaar kunnen verschillen.

Toch kunnen ze niet om elkaar heen. Plesman heeft vliegtuigen nodig om de noodlijdende KLM te redden en Fokker heeft een grote klant nodig om zijn vliegtuigen aan te verkopen. Ondanks hun strijd, weten ze samen erin te slagen om Nederland tijdens het interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

De achtdelige serie is een lust voor het oog: prachtig gefilmd, topacteurs die heel goed kunnen overbrengen dat Plesman en Fokker elkaar niet konden luchten of zien en geloofwaardige locaties zoals het oude Schiphol, de Fokkerfabriek en het KLM-kantoor. Bonuspunten voor het digital effects team, dat de periode tussen de twee wereldoorlogen zo prachtig tot leven heeft gewekt.

De eerste aflevering van Vliegende Hollanders is vanavond (zondag 18 oktober 2020) te zien op NPO1 om 21.20

Foto's (c) AVRO-TROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in