Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Roaring Twenties drama Passing is verrassend actueel

Het valt nog niet mee je anders voor te doen dan je bent. Rebecca Hall maakt haar debuut als regisseur met Passing, een intiem drama over raciale identiteit, met in de hoofdrollen Ruth Negga en Tessa Thompson. De film is alleen al vanwege de uitvoering de moeite waard: geheel in zwart wit geschot...

Kijktip: Roaring Twenties drama Passing is verrassend actueel

Het valt nog niet mee je anders voor te doen dan je bent.

Rebecca Hall maakt haar debuut als regisseur met Passing, een intiem drama over raciale identiteit, met in de hoofdrollen Ruth Negga en Tessa Thompson.

De film is alleen al vanwege de uitvoering de moeite waard: geheel in zwart wit geschoten én in een vierkant formaat gestreamd, zoals films in de jaren twintig, waarin het verhaal zich afspeelt, werden getoond.

Waar gaat het over? 

Afro-Amerikaanse Clare (Ruth Negga) heeft ooit besloten om zich, door haar vrij lichte huidskleur, voor te doen als een witte vrouw. Zelfs haar man John weet niet beter.

Voor haar jeugdvriendin Irene (Tessa Thompson uit Creed) was dat ook een optie, maar zij koos ervoor om dat niet te doen. Wanneer Clare zich vervolgens steeds vaker in de sociale kringen van Irene begeeft ontstaan er… complicaties. 

Passing is vanaf 10 november te zien op Netflix en echt een aanrader.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in