Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: The Queen's Gambit

Schaken was nog nooit zó dramatisch. Dat we met z'n allen nog eens in de ban zouden raken van een serie over schaken. Wij zagen het niet aankomen, maar dankzij The Queen's Gambit, een fantastische actrice en oké, ook een beetje door coronatijden, is het toch echt zover. Op Netflix kun je de zeven...

Kijktip: The Queen's Gambit

Schaken was nog nooit zó dramatisch.

Dat we met z'n allen nog eens in de ban zouden raken van een serie over schaken. Wij zagen het niet aankomen, maar dankzij The Queen's Gambit, een fantastische actrice en oké, ook een beetje door coronatijden, is het toch echt zover. Op Netflix kun je de zevendelige serie nu verslinden.

In The Queen's Gambit draait het om schaakwonderkind slash weesmeisje Beth Harmon, die zich een weg naar de top schaakt, maar ondertussen worstelt met haar eigen demonen (en een stevige verslaving, iets wat er in de jaren vijftig nog heel anders uitzag dan anno nu).

Het verhaal intrigeert (en er is ook een boek!), maar het is hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy die de serie maakt. Wat een prachtige verschijning en wát een goede actrice. Tel daar de prachtige fifties-setsbij op en een fijn script, en je hebt een winnaar in handen.

Of zoals we eigenlijk moeten zeggen: schaakmat.

The Queen's Gambit is nu te streamen op Netflix

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in