Prachtig én pittig Brits kostuumdrama!

Het is een serie zoals alleen de Britten ze maken: vanavond is op BBC First om 21:00 uur de eerste aflevering te zien van The Pursuit of Love, een verfilming van het bekendste boek van Nancy Mitford, waarover later meer.

Het verhaal speelt zich af in het interbellum, de periode tussen WOI en WOII, met in de hoofdrollen Lily James als onbevreesde verliefd-op-de-liefde Linda Radlett en Emily Beecham als Fanny Logan.

Article continues after the ad

Wilde feesten

Deze nichtjes en vriendinnen beleven de nodige avonturen in en het Engeland en Europa van die tijd.

Fanny kiest er uiteindelijk voor om zich te settelen, Linda volgt haar hart en leeft wild en meeslepend, op het gevaarlijke af.

Wat de vriendschap nogal onder druk zet, maar haar tegelijk een vrouw maakt die zich niet aan de conventies van haar tijd houdt.

De serie is met veel vaart en schwung gefilmd: denk meer aan Bridgerton dan aan Father Brown. In de trailer hoor je bijvoorbeeld Bryan Ferry's The In Crowd, een nummer uit een veel latere tijd, dat wel perfect bij de sfeer past.

Lily James is de Helena Bonham Carter 'Corset Queen' van haar generatie en duikt verrassend vaak op in kostuumdrama's. Ze heeft inmiddels Downton Abbey, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, de Netflix-verfilming van Daphne du Maurier's roman Rebecca en recentelijk nog The Dig op haar CV staan.

Nancy Mitford schreef The Pursuit of Love (het eerste deel van een trilogy) in 1945 en liet zich inspireren door haar eigen leven en dat van haar vijf zussen, de beroemde Mitford Sisters. Op de foto Unity, Diana en Nancy in 1932. De 'impossibly glamourous' zussen waren upperclass socialites die de hele aristocratie in hun zak hadden.

Ze werden gezien als stijliconen, ze waren controversieel, eentje was close met Churchill, een ander met Hitler en Jessica gaf al haar privileges op voor een leven als communist – het is een familie waar de BBC nog járen mee voort kan.

Foto's (c) BBC, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in