'Met hier en daar een grapje, wat luchtigheid.'

NOS journaal anchor Annechien Steenhuizen, die onlangs nog schitterde in Nouveau, is vanaf vanavond weer te zien in Project Rembrandt. Ze noemt het programma presenteren ‘buiten spelen’ en heeft er zin in. "Zeker nu de mensen het programma al kennen, dat scheelt," zegt ze in het AD. "In deze lastige tijden is het fijn dat het programma even iets anders biedt. Met hier en daar een grapje, wat luchtigheid.”

Ruim negenhonderd amateurschilders meldden zich aan voor de tweede reeks, een verdubbeling van het aantal deelnemers van het eerste seizoen. Daaruit zijn dertig kandidaten geselecteerd, die in de eerste aflevering strijden voor wat ze waard zijn. De beste tien talenten blijven dan over om in teams van vijf tegen vijf tegen elkaar uit te komen.

Article continues after the ad

Ze worden gecoacht door kunstenaars Iris Frederix en Tyas Leeuwerink, die Jaap Godrie vervangt. De jury is met Pieter Roelofs (hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum) en kunstenares Lita Cabellut hetzelfde gebleven. Toch is deze reeks anders dan anders. "Het vorige seizoen werd geheel in de geest van Rembrandt van Rijn gewerkt, nu zijn er meer meesters bij gekomen, zoals Breitner, Van Gogh, Vermeer en ook Erwin Olaf," zegt Steenhuizen.

Project Rembrandt, vanaf zondag 25 oktober om 20.25 uur bij NTR op NPO 1

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2020, NTR

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in