Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: The Power of the Dog van Jane Campion

Western, thriller, drama – het is het allemáál. Jane Campion ken je van onder andere The Piano en de serie Top of the Lake. Is natuurschoon in combinatie met een barre omgeving en drama je ding, dan zit je goed bij haar als regisseur van The Power of the Dog. The Power of the Dog is een fascinere...

Kijktip: The Power of the Dog van Jane Campion

Western, thriller, drama – het is het allemáál.

Jane Campion ken je van onder andere The Piano en de serie Top of the Lake. Is natuurschoon in combinatie met een barre omgeving en drama je ding, dan zit je goed bij haar als regisseur van The Power of the Dog.

The Power of the Dog is een fascinerende, broeierige western die zich afspeelt in het Montana van 1925. Jane Campion verfilmde het gelijknamige boek van Thomas Savage met in de hoofdrollen onder meer Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst.

Machtsspelletjes

Cumberbatch is dominante, maar charismatische rancher Phil die de zaak runt met zijn meer timide broer George.

Als George verliefd wordt op Rose, een weduwe met tienerzoon Peter, trouwen ze en gaan Rose en haar zoon ook op de ranch wonen.

Phil voelt zich in de steek gelaten door zijn broer en doet er alles aan om de nieuwkomers het leven zuur te maken. Rose raakt aan de drank en dat is nog vóór er lang verborgen geheimen opduiken.

Campion bouwt het prachtig kalm op om in het laatste kwartier opeens naar een hogere versnelling te gaan...

...en van de western een thriller met een duivelse twist te maken.

The Power of the Dog is nu te streamen op Netflix.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in