Een film die je met weemoed aan je jonge jaren doet denken.

Zin in een niet helemaal cultureel correcte film? Our Ladies is nu te streamen op Netflix en is een ode aan jong zijn, domme dingen doen en intussen het leven ontdekken.

In het Schotland van de jaren '90 krijgt een groep katholieke schoolmeisjes de kans om naar Edinburgh te gaan voor een koorwedstrijd.

Ze zijn echter meer geïnteresseerd in drinken, feesten en mannen aan de haak slaan dan in het winnen van de wedstrijd. Orla (Tallulah Greive) is het wonder van de school omdat ze leukemie overleefde. Ze wil niets liever dan haar maagdelijkheid verliezen tijdens de trip.

Article continues after the ad

Marli Siu speelt Kylah, een coole punker met een hemelse stem. Manda (Sally Messham) is een bully; Chell (Rona Morison) is 'van het padje' sinds haar vader is overleden. Kay (Eve Austin) is het keurige hoofdmeisje en Abigail Lawrie is het hart van de film als Finnoula, wier intelligentie eerder een vloek dan een zegen is. Ze voorziet hoe haar toekomst eruit zal zien, gebaseerd op klasse en armoede.

Our Ladies is gebaseerd op de bestseller The Sopranos (niet die van Tony) uit 1998 en kan in het licht van de latere #MeToo beweging hier en daar een beetje gedateerd overkomen. Toch is Our Ladies een must-see voor wie van wat meer realistische Britse films houdt, met een geweldige cast die de sterren van de hemel speelt (en zingt!).  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in