Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Oscarwinnaar Promising Young Woman

De Oscarwinnaar die je al wél gewoon kunt kijken. Vanaf vandaag (26 april) te zien bij Amazon Prime: Promising Young Woman. De film die afgelopen nacht de Oscar voor Best Original Screenplay in de wacht sleepte. En een regelrechte aanrader. Het prijswinnende script komt uit de pen van Emerald Fen...

Kijktip: Oscarwinnaar Promising Young Woman

De Oscarwinnaar die je al wél gewoon kunt kijken.

Vanaf vandaag (26 april) te zien bij Amazon Prime: Promising Young Woman. De film die afgelopen nacht de Oscar voor Best Original Screenplay in de wacht sleepte. En een regelrechte aanrader.

Het prijswinnende script komt uit de pen van Emerald Fennel, en de kans is heel groot dat je die wel kent. Zij speelt namelijk Camilla in The Crown, maar is ook de vrouw achter Killing Eve. Naast een uitstekende royalvertolker is ze ook schrijver én regisseur van Promising Young Woman, en geloof ons: dit is een naam die we nog héél vaak gaan horen.

Haar regiedebuut vertelt het verhaal van Cassie (gespeeld door de geweldige Carey Mulligan), die een veelbelovende toekomst wachtte tot een mysterieus incident haar leven op zijn kop zette. Ze leidt een dubbelleven: overdag is ze een gewone vrouw, ’s nachts struint ze nachtclubs af op zoek naar mannen die het niet goed voor hebben met vrouwen.

Dat levert een lekkere combinatie van spanning, humor, een flardje romantiek en vooral heel veel powervrouw op. Die zo lekker is dat de film al vier Golden Globe-nominaties kreeg en totaal ook vijf Oscarnominaties.

Een voorproefje zie je hieronder.

Een abonnement op Prime Video kost je slechts 2,99 euro per maand. Worth it, zouden wij zeggen, om een van de grootste Oscarfilms van dit jaar nu al te kunnen bewonderen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in