Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: ook The Passion Hemelvaart biedt spektakel

Het vervolg op het Paasverhaal in beeld. Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is lang niet bij iedereen bekend. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland slaan de handen in één om de kijker kennis te laten maken...

Kijktip: ook The Passion Hemelvaart biedt spektakel

Het vervolg op het Paasverhaal in beeld.

Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is lang niet bij iedereen bekend. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland slaan de handen in één om de kijker kennis te laten maken met dit verhaal.

Hoe ging het verder?

The Passion Hemelvaart, gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Het vertelt wederom in Doetinchem het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Een en ander wordt aangekleed met Nederlandstalige en in het Nederlands vertaalde internationale hits.

Maria Magdalena

Het muziektheater vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten?

The Passion Hemelvaart, donderdag 26 mei om 20.30 uur op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in