Op bedevaart door onder andere Stockholm.

Na het succes van Homeward Bound over Simon and Garfunkel, duiken Nick, Simon en Kees wederom in de wereld van een bekende popgroep: dit keer in die van Songfestivalwinnaars ABBA. De reeks gaat morgen van start op NPO 1.

Article continues after the ad

De Volendamse mannen zijn stuk voor stuk onder de indruk van ABBA. Sterker nog, Kees Tol is al sinds klein af aan fan van de wereldberoemde groep. Daarom reist het trio naar verschillende plekken die van betekenis zijn geweest voor de bandleden Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid.

Om de documentaire zo volledig mogelijk te maken, spreken de mannen onder meer af met verschillende vrienden van de bandleden, onder wie Tonny Roth, een jeugdvriend van Björn, met wie ze touren door thuisstad Västervik. Ook brengen ze een bezoek aan de Metronome studio’s: dé plek waar de meeste ABBA-nummers zijn opgenomen.  Bovendien steken de heren hits van ABBA in een nieuw jasje.

ABBA deed in 1973 overigens mee aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival met het nummer Ring Ring. De juryleden waren niet onder de indruk en het avontuur hield op. Hoe anders was dat een jaar later, toen de groep met het lied Waterloo het muziekspektakel wél wist te winnen.

Nick, Simon & Kees: Take a chance on me is vanaf vrijdag 30 april om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto's (c) Avro/Tros, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in