Niet in de bioscoop, wel gewoon bij je thuis.

News of the World, de Nieuwe film van Tom Hanks, heeft door de pandemie de bioscopen nooit gehaald, maar is vanaf vandaag wel te zien op Netflix.

Article continues after the ad

Prachtige beelden, echt een epos en Hanks kan wel wat, hè? Zelfs als je niet van westerns houdt, zul je deze met gemak uitzitten en bij alle ontberingen denken dat je er thuis nog best lekker bijzit. 

Tom speelt Jefferson Kid, een verhalenverteller / journalist avant la lettre in het Oude Westen. De Amerikaanse Burgeroorlog is net voorbij, en de nasleep is groot. Jefferson reist door de staat Texas om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden.

Tijdens een van zijn trektochten door het westen ziet hij een volledig geruïneerde wagen. Het lijkt een verlaten voertuig, maar als Kid dichterbij komt, ziet hij een klein meisje. Ze heet Johanna, maar spreekt een taal die hij niet verstaat. Haar ouders zijn vermoord, hij neemt haar onder zijn hoede en probeert haar naar haar familie in San Antonio te brengen.

Johanna wordt gespeeld door de 12-jarige awardwinnende Duitse Helena Zengel, die een prachtige rol neerzet. News of the World is gebaseerd op het boek van Paulette Jiles dat in 2016 uitkwam.

Regisseur Paul Greengrass - hij werkte eerder samen met Hanks aan de film Captain Philips (2013) - zegt tegen Vanity Fair het volgende over de film: "Ook al speelt News of the World zich af in 1870, het is een film die over onze tijd gaat. Buren, families en gemeenschappen waren veelvuldig met elkaar in conflict en Amerikanen moesten voor zichzelf bepalen wie zij waren als Amerikaan zijnde."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in