De Love Boat, maar dan met Oscarwinnaressen.

Zet Meryl Streep, Dianne Wiest en Candice Bergen bij elkaar als drie levenslustige dames van zekere leeftijd en je weet dat je grinnikend achterover kunt leven.

De vriendinnen varen aan boord van de Queen Mary 2 van New York naar Southampton. Schrijver Alice (Meryl Streep) heeft daar een prijs gewonnen, maar omdat ze weigert te vliegen wordt het dus trans-Atlantisch varen.

Article continues after the ad

Haar jonge neef Tyler (Lucas Hedges) gaat ook mee als assistent en Alice's agent Karen boekt ook tickets voor de twee vriendinnen. Roberta (Candice Bergen) en Susan (Dianne Wiest) weten echter niet precies waarom ze zijn uitgenodigd, want het is dertig jaar geleden dat ze elkaar zagen.

Het gezelschap vaart monter af, maar al snel komen er barstjes in de harmonie. Alice wil dat Tyler haar vriendinnen bespioneert, maar Tyler is ook door agent Karen geïnstrueerd om Alice te bespioneren, om erachter te komen hoe het met haar nieuwe manuscript staat. Die kampt namelijk een béétje met writer's block.

Roberta is intussen wrokkig omdat ze van mening is dat Alice's meest succesvolle boek op haar leven gebaseerd is. Ze wil excuses (of een rijke man aan de haak slaan), Alice heeft geen idee waar ze het over heeft.

De film is in twee weken geschoten, daadwerkelijk tijdens een cruise op de QM2 (voor sommige scènes gebruikte regisseur Steven Soderbergh gewoon zijn telefoon) en delen van de dialogen zijn heerlijk geïmproviseerd. De film is alleen al een aanrader vanwege de interactie tussen de vrouwen. Meryl mag dan de ster zijn, het is Candice die het meest opvalt en Dianne die met één enkele zin een complete scène kan stelen, in een verhandeling van het leven, op zee.

Let Them All Talk is te streamen op HBO Max

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in