Spannende miniserie over een moord in de Weerribben.

In de vierdelige serie Diepe Gronden kruipt Linda de Mol in de huid van Anna van Kessel. Dat is een gedragsdeskundige die werkzaam is bij de Nationale Politie en op verschillende plekken in Nederland wordt ingezet om te adviseren bij lopende (moord)onderzoeken.

Ze wordt ingeschakeld bij een zaak in de Weerribben. Daar is het lichaam van de 17-jarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) naakt en met een plastic zak om haar hoofd gevonden in het water, waardoor al snel wordt gedacht aan een seksueel motief.

Article continues after the ad

Michel van Ginkel (Chris Zegers), de boswachter van de Weerribben, is de laatste die haar levend heeft gezien. Als Anna een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt, gaan alle alarmbellen af en beseffen Anna en het politieteam dat ze mogelijk te laat zijn.

Anna werkt samen met het lokale rechercheteam onder leiding van Timon de Zwart, gespeeld door Egbert-Jan Weeber. Overige rollen zijn weggelegd voor onder anderen Hannah Hoekstra, Urmie Plein, Peter Blok, Mark Rietman, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten.

De thrillerserie Diepe Gronden - het is een fijne Hollandi Noir - is vanaf vandaag (zondag 2 januari 2022) om 20.30 uur te zien op SBS6. De afleveringen zijn iedere maandag na uitzending te zien bij Videoland.

Foto's (c) Brunopress, Talpa

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in