Meteen elke avond, vier seizoenen lang – het wordt genieten.

Het is geen geheim dat tweevoudig Oscarwinnaar Kevin Costner een zwak heeft voor de prairie en de indrukwekkende natuur van de Verenigde Staten. De hoofdrol in het epos Yellowstone is dan ook op zijn lijf geschreven.

Costner speelt rancher John Dutton, de patriarch van de familie die in Montana de grootste aaneengesloten ranch in de Verenigde Staten bestiert.

Article continues after the ad

Hij ligt constant onder vuur van partijen buiten zijn grondgebied: hebzuchtige projectontwikkelaars, een Indiaas reservaat en het eerste en bekendste nationale park van Amerika. Tegelijk gaat hij door het vuur om zijn land en familie te beschermen, waarbij hij ook wel eens te ver gaat.  

De nieuwe grens

De dramaserie gaat over macht en corrupte politici die zich laten omkopen door ‘s werelds grootste olie- en houtbedrijven.

Waar drinkwater vergiftigd wordt en onopgeloste moorden geen nieuws zijn, omdat de media niet zo warm lopen voor wat er zo ver weg op het platteland gebeurt. En waar het gezin leeft aan 'the new frontier', de nieuwe grens: je ervaart het beste en het slechtste van Amerika, gezien door de ogen van een familie die beide vertegenwoordigt.

Enorm succes

De 'neo-western' serie is zo'n succes dat er al een vijfde seizoen is besteld en er ook nog drie prequels in de maak zijn: 1883, 6666 en 1932. Kevin is het soort bad guy waar je toch van houdt, ook al gaat hij wel eens over de schreef.

En hij is in ieder geval volstrekt geloofwaardig op een paard (en als leverancier van argwanende dan wel vuile / sexy blikken). 

Waar te zien?

Yellowstone, vanaf vanavond van maandag tot en met vrijdag te zien op Paramount Network (Ziggo kanaal 16, KPN kanaal 13). Vanavond begint de eerste aflevering om 22:35, check voor de komende dagen even de uitzendtijd, want die wisselt per dag tussen tien en elf uur 's avonds.

Foto's (c) Yellowstone / Paramount Network 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in