Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Karppi is je nieuwe Scandi Noir

Fijne whodunnit in besneeuwd Finland. Hou je van Scandinavische misdaadseries, dan kun je je hart ophalen aan een nieuwe: Karppi. Sofia Karppi (gespeeld door Pihla Viitala) is net zo warrig blond als Saga Norén in The Bridge en al even dol op truien als Sarah Lund in The Killing. En qua aanpak al...

Kijktip: Karppi is je nieuwe Scandi Noir

Fijne whodunnit in besneeuwd Finland.

Hou je van Scandinavische misdaadseries, dan kun je je hart ophalen aan een nieuwe: Karppi. Sofia Karppi (gespeeld door Pihla Viitala) is net zo warrig blond als Saga Norén in The Bridge en al even dol op truien als Sarah Lund in The Killing.

En qua aanpak als rechercheur is ze al even onaangepast als die twee bij elkaar.

Karppi is een alleenstaande weduwe met twee kinderen die in de Finse hoofdstad Helsinki woont en werkt als detective.

In het eerste seizoen wordt ze aangesteld om de moord te onderzoeken op sociaal werkster Anna Bergdahl waarbij in 12 afleveringen een heel complot op een bouwplaats wordt ontrafeld.

In het tweede seizoen van Karppi worden er lijken gevonden in een tunnel die zich onder de Finse Golf bevindt en nog steeds in volle aanbouw is. Eén van de lichamen wordt aangetroffen aan de kant van de Finse hoofdstad Helsinki terwijl de andere wordt aangetroffen aan de kant van Tallinn, de hoofdstad van Estland. Zulks vraagt om samenwerking met de Estlandse collega's.

Op Netflix zijn seizoen 1 en 2 van Karppi (in het Engels: Deadwind) nu te streamen.

Foto's (c) Netflix 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in