Wat een perfecte afleiding voor de zinderende dagen!

Jane Austen blijft inspireren. De nieuwste verfilming betreft Persuasion, met in de hoofdrol Dakota Johnson als Anne Elliot. En die productie is vanaf nu te zien op Netflix.

Deze pittige Austen-heldin moet op haar 19de haar grote liefde Captain Frederick Wentworth opgeven onder druk van haar adellijke familie...

Article continues after the ad

... die niet welvarend is (door een extreem ijdele big spender van een vader, gespeeld door Richard E. Grant), maar het wel hoog in de bol heeft. 

Zoals Anne zegt: "I almost got married once. But he was a soldier without rank or fortune, and I was persuaded to give him up."

Zo'n zeven, acht jaar later is Anne, volgens de societyregels van de Regency, een ouwe vrijster. Elliot draagt dit stempel met Bridget Jones-achtige allure en praat af en toe à la Fleabag rechtstreeks in de camera om de draak te steken met de mensen om haar heen.

Een romantisch dilemma ontstaat als Captain Frederick Wentworth terugkeert van de oorlog tegen Napoleon, die van hem niet alleen een held maakte, maar ook een zeer gefortuneerd man.

Enter de verrukkelijke, zij het licht louche William Elliot, een ver familielid, die als potentieel erfgenaam zijn fortuin in gevaar ziet komen. Wat zal Anne doen?  

Persuasion is de laatste roman die Jane helemaal zelf schreef, het boek werd zes maanden voor haar dood in 1817 gepubliceerd.

De toon van het boek is iets weemoediger en reflectiever dan in haar eerdere werk, ook omdat leading lady Anne wat ouder is.  

Persuasion is vanaf vandaag (15 juli 2022) te zien op Netflix.

Foto's (c) Netflix 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in