Julianna Margulies in The Hot Zone
Julianna Margulies in The Hot Zone

Actueel, spannend en het zet je meteen aan het denken.

Op 12 september start de 6-delige drama serie The Hot Zone op National Geographic. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1989, toen een ebola-epidemie Amerika bedreigde.

Article continues after the ad

In deze spannende wetenschappelijke thriller schittert Julianna Margulies (bekend van ER en The Good Wife) als dappere wetenschapper die een ebola-uitbraak moet voorkomen. Vanaf 12 september komen in 3 donderdagen wetenschap en menselijke moed samen in een drama dat nog steeds ontzettend actueel is, gezien de recente uitbraak in Congo.  

The Hot Zone, gebaseerd op Richard Prestons internationale bestseller, begint met een angstaanjagende terugblik naar 1980 wanneer een nietsvermoedende dokter in Kenia een patiënt onderzoekt met een ongekend ziektebeeld. Negen jaar later wordt in de VS een kolonie apen ziek in een wetenschappelijke faciliteit.

Luitenant-Kolonel Nancy Jaax, gespeeld door Golden Globe en Emmy Award winnares Julianna Margulies is overtuigd dat er iets veel ernstiger aan de hand is dan een simpele infectie. Samen met haar man, Luitenant-Kolonel Jerry Jaax (Noah Emmerich) en haar mentor, de dierenarts Dr. Wade Carter (Laim Cunningham, Game of Thrones) gaat ze de strijd aan tegen het dodelijke virus en het scepticisme van haar collega’s. 

De serie is in mei in de Verenigde Staten uitgezonden en heeft alle kijkcijfers voor National Geographic gebroken.

Foto's (c) National Geographic

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in