Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale is er!

Dat wordt weer smullen en gruwelen met June en co. Fans wachten al ruim een jaar op de terugkeer van June, Aunt Lydia en Serena. Morgen is het eindelijk zover en zijn de eerste twee afleveringen van seizoen 5 van The Handmaid's Tale te streamen op Videoland. Daarna komt er elke week een nieuwe af...

Kijktip: het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale is er!

Dat wordt weer smullen en gruwelen met June en co.

Fans wachten al ruim een jaar op de terugkeer van June, Aunt Lydia en Serena. Morgen is het eindelijk zover en zijn de eerste twee afleveringen van seizoen 5 van The Handmaid's Tale te streamen op Videoland. Daarna komt er elke week een nieuwe aflevering bij, gelijktijdig met de uitzending in Amerika.

Kijk je The Handmaid's Tale nog niet? Beschouw dit dan maar als de ultieme tip voor dit najaar. De met prijzen overladen serie naar het boek van Margaret Atwood kunnen we niet genoeg aanraden.

In de serie draait het om June, een vrouw die middenin het leven staat als er flink wat verandert in de Amerikaanse maatschappij. Er worden steeds minder kinderen geboren, en er komt een religieuze groepering aan de macht die vrouwen die nog wél kinderen kunnen krijgen gevangen neemt zodat zij kinderen kunnen baren voor hoogstaande generalen in hun eigen leger. Handmaids, heten die vrouwen.

Het is een beetje science-fiction, maar heeft meer dan genoeg parallellen met wat zich de laatste jaren in het echte leven heeft afgespeeld om écht doodeng te worden. Wat nou als alle vrouwen van een heel land onderdruk worden? Dan vechten ze terug, natuurlijk.

Met de uitstekende Elisabeth Moss voorop in de strijd.

Hieronder de trailer van het nieuwe seizoen, maar mocht je bij aflevering één willen beginnen, dan raden we je aan om het filmpje vooral niet te kijken en het verhaal zelf te ontdekken bij Videoland.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in