Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: het ontroerende verhaal achter The Photograph

Sherman de Jesus heeft één foto van zijn opa en wil meer weten. Sherman de Jesus weet niet veel van zijn opa. Eén foto is alles wat hij heeft. En die ene foto, gemaakt door de beroemde fotograaf James Van Der Zee, brengt hem honderd jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem. Van De Zee staa...

Kijktip: het ontroerende verhaal achter The Photograph

Sherman de Jesus heeft één foto van zijn opa en wil meer weten.

Sherman de Jesus weet niet veel van zijn opa. Eén foto is alles wat hij heeft. En die ene foto, gemaakt door de beroemde fotograaf James Van Der Zee, brengt hem honderd jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem.

Van De Zee staat bekend om zijn portretten uit de Harlem Renaissance. Zo fotografeerde hij in de jaren 20 van de vorige eeuw ook de opa van De Jesus, die als zwarte matroos de wereld over reisde. 

Harlem Renaissance: trots en traditie

De wijk Harlem is de plek waar de zwarte bevolking voor het eerst in de Westerse geschiedenis een rijke, eigen cultuur ontwikkelde. Op de drempel van deze culturele bloeiperiode fotografeerde Van Der Zee de nieuwe bewoners van Harlem op hun allermooist: met hun handgemaakte hoeden, duurste japonnen en schitterende pakken.