Gaat het June / Offred lukken zich te bevrijden?  

Er zijn momenten dat we bijna niet naar The Handmaid's Tale kunnen kijken, feelgood tv is het bepaald niet. Maar toch: zo goed gemaakt, zulke filmische beelden, zo geweldig geacteerd en zo ontzettend spannend.

Article continues after the ad

En bovendien actueel, in een tijd waarin vrouwonvriendelijkheid (Trump, Baudet…) genormaliseerd dreigt te raken en de staat steeds meer achter de voordeur lijkt te willen bepalen.

Voor wie nog een Handmaid Maagd is: in de totalitaire staat Gilead zijn vrouwen staatseigendom, hun leven wordt bepaald door een elite van mannen.

De weinige vruchtbare vrouwen moeten als dienstmaagd kinderen baren. Dit is ook het lot van June, die in Gilead Offred wordt genoemd. Haar missie was in het begin vooral overleven en haar afgenomen dochter terugvinden, maar nu het verhaal verder gaat, sluipt er ook een veelbelovend opstandig element in.

Seizoen 3 was al te zien op Videoland; voor wie geen lid is van deze streamingdienst zijn de eerste twee afleveringen van seizoen 3 vanavond te zien op Fox, vanaf 20:00.

Volgend jaar zal seizoen 4 te zien zijn en er is ook een 5de seizoen besteld. Welcome to the revolution, Commander Fred Waterford. 

Foto's (c) Fox

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in