Wilde landschappen, kalverliefde en een dosis Dublin.

Heel af en toe komt er een serie langs die je gewoon gezien moet hebben. In bijna heel de wereld was die serie in 2020 Normal People, naar het populaire boek van Sally Rooney.

Maar in Nederland bleef Normal People maar weg. Ondanks Emmy's en BAFTA's en alle hysterische recensies. Tot deze vrijdagavond, want het is dan eindelijk zover. Normal People is vanaf vanavond elke vrijdag om 22.00 uur te zien op NPO 3, en on demand bij NPO Plus.

Article continues after the ad

In een notendop: Normal People vertelt het verhaal van Marianne en Connell, twee tieners die in hun slaperige Ierse woonplaats stapelverliefd op elkaar worden. We volgen hun romance door de jaren heen, tijdens hun studententijd in Dublin (met een plukje Italië, voor het zomergevoel), maar ook daarna. Over hun timing kun je klagen, want tegelijk single zijn ze bijna nooit. Maar hun chemie, die is ongeëvenaard.

Niet voor niets won de serie award na award en zijn de hoofdrolspelers inmiddels veelgevraagd in Hollywood. Kom voor de romantiek, de Ierse landschappen, de accenten en ja, de dampende scènes. Blijf omdat je verliefd bent geworden op Connell, Marianne en de acteurs die ze vertolken.

Ook fijn: als je als een blok voor Normal People bent gevallen (dat kan haast niet anders), heb je daarna altijd nog het gelijknamige boek, of het nieuwste boek van Sally Rooney, dat in september uitkomt.

Of je boekt een tripje naar winderig West-Ierland, dat kan natuurlijk ook nog.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in