Der Franzl gaat op zoek naar een echtgenote die een troonopvolger levert.

Rond 1850 was de Europese adel erop gebrand om hun macht vooral binnen de familie te houden. Al op jonge leeftijd valt Elisabeth voor de charmes van haar neef Franz Joseph.

Als keizer van Oostenrijk ziet hij in haar de vrouw die hij nodig heeft: naast zich op de troon en als moeder van een troonopvolger.

Article continues after the ad

Puristen zullen zuchten over de artistieke vrijheden die de nieuwe Sisi zich permitteert op het gebied van titels en historische gebeurtenissen. Maar de oerversie met Romy Schneider was natuurlijk óók geen documentaire en voor de liefhebbers van een zwierig kostuumdrama dat zich afspeelt in het Wenen van de 19de eeuw is de nieuwe zesdelige serie wel degelijk smullen.

Sisi wordt gespeeld door Dominique Devenport en Franz Joseph door Jannik Schümann en het verhaal draait vooral om hun relatie. Om stoom af te blazen onderhoudt Franz Joseph een buitenechtelijke relatie met een prostituee, waarna de jonge, onervaren keizerin bij dezelfde vrouw in de leer gaat om wat fijne kneepjes onder de knie te krijgen. En dit is nog een van de onschuldigere oh-la-la momentjes die langs komt.

Minder sprookje, dus. En meer seks. Maar ook: een rebelse, geëmancipeerde jonge vrouw die haar weg probeert te vinden en een jonge keizer die het begrijpelijk maakt dat hij wel eens tegen de muren opvliegt.

De eerste aflevering van Sisi is vanavond (vrijdagavond 31 december) te zien op NPO2 om 22:00 en wil je 'm in één keer afkijken dan kan dat op NPOplus.

In Duitsland is de serie een groot succes, er is inmiddels een tweede seizoen van besteld. Ook Netflix is bezig met een serie over Sisi: The Empress gaat in 2022 in première. Dus voorlopig zitten we goed in de crinolines!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in