Golden Girls, maar dan helemaal van nu.

Vanaf vanavond te zien op Comedy Central: de nieuwe sitcom Hot in Cleveland, van de bedenker van Frasier en Ellen.

Waar gaat het over?

Melanie (Valerie Bertinelli), Joy  (Jane Leeves) en Victoria (Wendie Malick), drie entertainmentveteranen 'van zekere leeftijd' uit Los Angeles, zijn op weg naar Parijs als ze na een noodlanding stranden in Cleveland, Ohio.

Article continues after the ad

Het is er minder glamoureus dan ze gewend zijn, maar ze treffen er wel een gastvrije gemeenschap aan die minder oppervlakkig is en minder geobsedeerd is door jeugd, gewicht en looks dan die in LA.

Ze besluiten te blijven, Melanie huurt er een huis met een brutale huismeester / regelneef met dubieuze hobby's en een cultureel incorrecte instelling.

Die huismeester heet Elka Ostrovsky en wordt gespeeld door Golden Girls icoon Betty White. Die zou eigenlijk alleen meedoen in de pilot, maar viel zo in de smaak dat ze in 124 afleveringen te zien is.

Waarom zou je moeten kijken?

Het is grappig, goed gemaakt en het is verfrissend om weer een serie te hebben die volledig om 50+ vrouwen in de bloei van hun leven draait.

Een beetje Cheers, een snufje Frasier, een mespuntje Grace and Frankie, plus veel leuke gastrollen. Er zijn zes seizoenen met in totaal 128 afleveringen van de serie gemaakt.

Vanaf vanavond (maandag 8 november 2021) zijn dubbele afleveringen te zien op Comedy Central om 21:30 uur, morgen kun je – ook vanaf 21:30 – aflevering 3 en 4 al zien, om er lekker in te komen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in