Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Brot (voor als je Kastanjemanden uit hebt)

Superspannend, voor de liefhebbers van Scandi Noir. Soms ontdek je een fijne serie pas later. Zo viel het IJslandse 'Brot' op een of andere manier niet op in het streaminggeweld van 2020, toen menigeen zich door de lockdown bingewatchte. Maar deze serie, over delicten en overtreders in de justiti...

Kijktip: Brot (voor als je Kastanjemanden uit hebt)

Superspannend, voor de liefhebbers van Scandi Noir.

Soms ontdek je een fijne serie pas later. Zo viel het IJslandse 'Brot' op een of andere manier niet op in het streaminggeweld van 2020, toen menigeen zich door de lockdown bingewatchte.

Maar deze serie, over delicten en overtreders in de justitie- en politiewereld van Reykjavik, is de moeite waard om op te duikelen in de Netflix-bibliotheek.

Profiler Arnar

In het achtdelige Brot (Engelse titel: The Valhalla Murders) schakelt de politie rechercheur en profiler Arnar in bij de zoektocht naar een seriemoordenaar.

Arnar is een IJslandse expat die in Oslo woont. Hij moet rechercheur Kata bijstaan als er twee oudere mannen vlak na elkaar zijn vermoord, waarbij hun ogen op dezelfde manier zijn ingekerfd.

Valhalla

Al snel blijkt dat de slachtoffers, die ogenschijnlijk niets met elkaar van doen hebben, allebei een foto van vroeger kregen opgestuurd waarop zij te zien zijn als groepsleiders van het jongenstehuis Valhalla.

Achter op de foto’s staat een serie cijfers, die Arnar meteen herkent als hoofdstukken en verzen uit een Bijbelboek. Tot verbazing van de omstanders dreunt hij het bijbehorende vers meteen op.

Knus huiveren

Kortom, instant intriges. En verder uiteraard veel grijstinten, kou en andere inmiddels klassieke Scandi Noir elementen die het héél goed doen met een beker warme chocolademelk, warm en veilig op de bank.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in