Schandalige nonnen in wonderschoon Nepal.

Seksuele onderdrukking, verboden liefde, jaloerse nonnen en een afgelegen paleis in de Himalaya dat nu een klooster is - dat zijn de ingrediënten van Black Narcissus, de driedelige BBC-serie naar het boek van Rumer Godden.

Article continues after the ad

Het celibaat heeft veel uit te leggen…

De kloosterorde van St. Faiths wordt aangevoerd door ambitieuze zuster Clodagh (Gemma Arterton) die vastbesloten is op missie te gaan naar Mopu.

Generaal Toda Rai (Kulvinder Ghir) heeft het paleis op de berg gedoneerd aan de nonnen in de hoop dat zij het oord kunnen verlossen van ongelukkige herinneringen die te maken hebben met zijn overleden zus Srimati (Gianni Gonsalves).

Bij aankomst voelt Clodagh zich ondanks haar gelofte aan God buitengewoon aangetrokken tot Mr Dean (Alessandro Nivola), een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij dient als gids, is knap en gekweld en heeft zo zijn twijfels over de hele missie. Hadden we al gezegd dat hij knap is? What could go wrong?

Intussen raakt Clodagh ook nog een beetje verdwaald in de herinneringen aan prinses Srimati die overal te vinden zijn, want het paleis lijkt ooit een lustoord te zijn geweest.

Dit tot fascinatie van zuster Ruth (Aisling Franciosi), die de ijle lucht op de berg geen goed lijkt te doen. Al snel wordt de sfeer beklemmend in het paleis, met alle gevolgen van dien.

In de serie speelt de onlangs overleden Diana Rigg haar laatste rol, als Mother Dorothea.

Black Narcissus is vanaf vanavond (27 december 2020) drie avonden achter elkaar te zien op BBC 1 om 22:00. Voor wie er de Britse ondertiteling bij wil hebben: teletext 888.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in