Voor de liefhebbers van heerlijke edelkitsch!

Even helemaal klaar met familiebezoek, paaseitjes en drukte op de weg? En geen plannen om naar de meubelboulevard te gaan? Dan tippen we brunchen en uitbuiken met André Rieu’s openluchtconcert op het bloemeneiland Mainau in het zuiden van Duitsland: een klein eiland in het Bodenmeer.

Het eiland heeft een mild, bijna zuidelijk klimaat, vol met de meest exotische en prachtige bloemen. Het concert (niet fonkelnieuw, maar Rieu is tijdloos) speelt zich af voor het kasteel van de adellijke familie Bernadotte, achterkleinkinderen van de Zweedse koning en de trotse bewoners van het eiland.

Article continues after the ad

Een prachtig decor voor André Rieu en zijn Johann Strauß Orkest, iets wat je inmiddels wel gewend zijn van de vioolvirtuoos. Dus: bloemenpracht en walsende, Weense dansers tussen de bloemenzee.

De Platin Tenors vertolken onder meer het Chianti Lied, Mama en Dunkelrote Rosen, sopranen Mirusia Louwerse en Carmen Monarcha zingen Send in the clowns en de meester zelf brengt een solo van het prachtige You raise me up. Wat héél toepasselijk is, qua paasgedachte 😉

André Rieu op Bloemeneiland Mainau, vandaag (maandag 18 april 2022) op NPO 1 om 10:55

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in